Kvalita je naší prioritou
Na kvalitu
kávy Blue Orca dohlíží Scott Rao společně s pražiči. Scott je ve světě kávy legendou, je považován za největší světovou
autoritu v oblasti pražení a přípravy kávy. Kombinace znalostí, každodenní snahy o dokonalost a vášně zaručuje nepřekonatelnou
chuť v každém šálku.
Kávová zrna jsou suchá, plná a mají poměrně světle hnědou barvu. Střední stupeň pražení umožňuje dosáhnout komplexních
vlastností zrn. Káva zároveň nemá hořkou chuť a je ideální pro všechny typy přípravy. Na celý proces je kladen mimořádný důraz:
- zajištění zdrojů - v souladu s pravidly přímého obchodu a spravedlivého obchodu.
- Kvalita pražení - opakovatelné profily pražení pro stabilní kvalitu kávy.
- Kvalita zrn - používáme pouze vybrané druhy kávy s SCA skóre nad 82.
Naše nabídka se skládá z káv různého zeměpisného původu a je založena na 3 hlavních pilířích:
Proces pražení kávy je jedním z klíčových a nejsložitějších aspektů, které určují výslednou chuť kávy. V pražírně Blue Orca Coffee
není místo pro kompromisy. Pro každou kávu vybírají profil pražení individuálně, aby co nejvíce vyniklo její původní aroma.
Každé pražení kávy je pečlivě naplánováno a musí splňovat přísné požadavky na kvalitu.
Série Fusion Edition není jen káva, je to jedinečný zážitek, který si vychutnají všichni milovníci kávy na celém světě. Objevte tuto
špičkovou řadu a dopřejte si opravdový požitek z pití kávy.
Ve společnosti
Blue Orca Coffee si cení přirozeného charakteru kávy, proto jsou kávová zrna pražena na střední stupeň podle
standardu SCA. Tím si zachovávají svou autentickou chuť v závislosti na zemi původu, způsobu zpracování, botanické odrůdě
a nadmořské výšce. Ve směsích Fusion byla zrna pražena o něco tmavší, jedná se o stupeň medium+. Zrna tak zůstávají suchá
a matná, ale mají trochu tmavší hnědou barvu. Tento přístup zabraňuje vzniku hořkosti a akrylamidu na povrchu zrn, takže káva
je mimořádně jemná a plná přirozené chuti.
Na balení záleží
Uzavírání kapsy na zip - horní část obalu zůstává svařená, otevřete ji odtržením označeného pásku.
Zip lze znovu uzavřít/otevřít, káva tak zůstane stále čerstvá. Ventil zabraňuje vniknutí kyslíku do obalu
a zároveň umožňuje kávu po spaření čerstvě odplynit.
Při pražení kávy vzniká CO2, proto je obal s ventilem tak důležitý.
Tip: objevte sérii Xavax Barista. Série Barista nabízí všem milovníkům kávy kvalitní příslušenství pro přípravu a skladování kávy
jako jsou
dózy, tamper, moka konvička, konvička na mléko, čisticí set a mnohem víc. Naše výrobky v moderní matné černé
a nerezové oceli jsou dokonale sladěny a díky svému nadčasovému stylovému designu vypadají skvěle v každé kuchyni.